Започват предварителни проучвания по проекта за устойчива градска мобилност във Велико Търново

Започват предварителни проучвания по проекта за устойчива градска мобилност във Велико Търново, съобщиха от общинската администрация.
За разработката има гарантирано финансиране от оперативна програма "Региони в растеж" в размер на 10 милиона лева, е уточнил кметът Даниел Панов.
Очакването е мярката, по която ще може да се кандидатства, да бъде отворена до края на годината.
Проучванията ще бъдат в три насоки – изграждането на паркинги, изготвянето на нова транспортна схема и осигуряване на екологични автобуси или електробуси.
Ще бъдат анализирани също интензивността на трафика, възможностите за промяна на посоката на движение на определени улици и насочеността на пътникопотока в масовия градски транспорт.
Започналото през миналата година оформяне на паркоместа в кварталите ще продължи с новите проекти за благоустрояването им.

Източник:: www.bta.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]