Започват предварителни проучвания по проекта за устойчива градска мобилност във Велико Търново

Започват предварителни проучвания по проекта за устойчива градска мобилност във Велико Търново, съобщиха от общинската администрация.
За разработката има гарантирано финансиране от оперативна програма "Региони в растеж" в размер на 10 милиона лева, е уточнил кметът Даниел Панов.
Очакването е мярката, по която ще може да се кандидатства, да бъде отворена до края на годината.
Проучванията ще бъдат в три насоки – изграждането на паркинги, изготвянето на нова транспортна схема и осигуряване на екологични автобуси или електробуси.
Ще бъдат анализирани също интензивността на трафика, възможностите за промяна на посоката на движение на определени улици и насочеността на пътникопотока в масовия градски транспорт.
Започналото през миналата година оформяне на паркоместа в кварталите ще продължи с новите проекти за благоустрояването им.

Източник:: www.bta.bg

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]

Автомобилен транспорт

Eнергото ще може да прекъсва зареждането на електромобилите

Масовизацията на електромобилите е сериозна заплаха за електропреносните мрежи в Европа, твърдят два независими доклада, изготвени от британския и австрийския енергийни регулатори. Във Великобритания Ofgem дори разработи предложение електропреносните компании да […]

Автомобилен транспорт

Отлагат „Пакет Мобилност“ до края на октомври

Прилагането на „Пакет Мобилност“ по отношение на спорните въпроси се отлага до края на октомври. Това е второто „негласно удължаване на периода, в който фирмите няма да бъдат санкционирани за […]