Затворени са пътища поради почистване на снежната покривка

Затворени са пътища поради почистване на снежната покривка. Вижте кои са те.
Снимка: АПИ

65 машини почистват пътните настилки в районите с затворените пътища. Обработката на настилките продължава в областите Бургас, Варна, Добрич, Разград и Шумен. Затворени са някои от пътищата заради снегопочистване.

За снегопочистване е ограничено движението по път I-9 Обзор – Слънчев бряг през Приморски проход и по път III-906 Дюлино – Гюльовца през Дюлински проход. Ограничен е тежкотоварният трафик над 12 тона през „Троянски“ проход, предават от АПИ

В област Варна са затворени пътища за снегопочистване път II-29 Варна – Добрич, път II-27 Търница – Бдинци, III-207 Ветрино – Векилски, III-2072 Добротич – Вълчи Дол, III-2702 Добрич – Суворово,  III-2901 Аксаковска панорама – Ветрино, път III-902 Кичево – Албена, III-2902 Аксаковска панорама – Кичево. В Община Вълчи дол е обявено бедствено положение.

В област Добрич затворени пътища за снегопочистване са път II-27 Добрич – Балчик, път II-29 Добрич – Генерал Тошево. За МПС над 12 т е ограничено движението по път II-71 Добрич – Силистра, път III-207 – Тервел – Кочмар и път III-7106 Карапелит – Кочмар.

В област Бургас затворени за снегопочистване са път I-9 Обзор – Слънчев бряг през Приморски проход, път III-6009 Миролюбово – Каблешково и път III-906 Бургас – Горица.

В област Шумен временно е ограничено движението по път I-7 Панайот Волово – Браничево поради снегопочистване.

В област Разград движението по път II-23 Русе – Дулово от разклона за Свещари до Завет е затворен за всички автомобили поради почистване от снеговалежи.

Утре – 20 ноември, по разпореждане на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде извършен анализ на предприетите мерки и наличната техника. При констатиране на нередности ще бъдат наложени санкции на пътноподдържащите фирми.

Прочетете още: Андрей Цеков говори за състоянието на пътищата

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат максимално бързо необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…