Андрей Цеков анонсира старт на ключови инфраструктурни проекти във Варненския регион

Андрей цеков

Министър Андрей Цеков обяви старта на два амбициозни проекта за изграждане на скоростни пътни артерии, които ще свързват град Варна със Силистра и Дуранкулак. Предвидени са обстойни инженерно-геоложки проучвания и разработване на идеен проект, като финансирането ще бъде осигурено от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството съобщи тази новина по време на среща във Варна с местни управници и представители на пътно-строителния сектор. Уточнено беше, че изграждането на автомагистрала “Хемус” ще бъде рестартирано в началото на март, като строителството ще продължи по участъци с издадени разрешения за строеж.

В рамките на срещата бяха обсъдени и подготвителните дейности за автомагистрала “Черно море”, като се очаква оценката за въздействие върху околната среда да бъде поръчана до март, а реалното проектиране да започне през 2025 година.

Министър Цеков подчерта важността на ремонта и укрепването на Аспаруховия мост във Варна, като посочи планове за начало на проекта за техническо проектиране в течение на годината. Освен това, той изрази очакванията си за скорошно започване на ремонти на важни пътни участъци в региона, като Дюлинския и Айтоския проход, и подчерта ангажимента за подобрения на около 150 километра от регионалните пътища през настоящата година.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…