Авиационната индустрия – двигател за растеж: Министър Гвоздейков откри ”Интер дрон експо”

БГНЕС
БГНЕС

Министърът на транспорта и съобщенията, Георги Гвоздейков, подчерта значимостта на авиационната индустрия като двигател за растеж на всеки национален икономически сектор. Той изрази тази позиция по време на официалната церемония по откриването на второто издание на “Интер дрон експо”, което се провежда в “Интер експо център”.

В този четиридневен симпозиум са включени над 90 организации, включително компании, институти, асоциации и клубове, които са ангажирани с дистанционно управляеми системи и роботика. Организаторите съобщават, че броят на регистрираните посетители на събитието вече е достигнал няколко хиляди души, според съобщенията на БТА.

“Бъдещето на човечеството са безпилотните летателни системи и съм сигурен, че България може да бъде домакин на по-мащабен, световен форум, гледайки вашите разработки в тази индустрия, за да покажем нашите технологии в областта на авиационния бизнес”, посочи още Гвоздейков.

Изложението ще продължи четири дни, като най-атрактивната част ще бъдат демонстрациите и състезанията по различни трасета. На 18 юни почитателите могат да се насладят на зрелищни дрон и самолетни демонстрации на летище Лесново. Капитан Николай Калайджиев ще направи опит да постави своя трети световен рекорд. Целта му ще бъде да направи най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултра лек самолет, разказаха от “Интер експо център”.

блокада на полскит ефермери и шофьори
Автомобилен транспорт

Европейската комисия се обръща срещу Полша заради блокадата на украинската граница и заплашва със съдебни мерки

декември 4, 2023

Европейската комисия критикува остро блокадата на украинската граница от полски камиони и фермери и предупреди за възможни съдебни дейст…