БДЖ пуска 50% намаление за студенти и ученици

БДЖ пуска 50% намаление за студенти и ученици
Снимка: БДЖ

БДЖ пуска карти и билети с 50% oтстъпка за ученици и студенти

В новата учебна година, БДЖ предоставя на ученици, студенти и докторанти възможността да пътуват на 50% от стандартната цена за втора класа на пътнически и бързи влакове.

За да се възползват от тази промоция, младежите трябва да закупят специална железопътна карта, наречена „Учащ“. Тя може да бъде придобита във всички железопътни гари и бюра в страната, като за това е необходима актуална снимка и уверение от учебното заведение. Картата струва 1.00 лв. и е валидна от 1 септември до 30 септември на следващата година.

Допълнителни предимства се предлагат на притежателите на железопътна карта „Учащ“. С помощта на картата могат да бъдат закупени абонаментни карти за един или три месеца с допълнително намаление от 50%, което прави пътуванията още по-изгодни. Тези абонаментни карти позволяват пътуване с различни категории влакове без доплащания.

Влакове пълни, но БДЖ удариха рекорд по загуби?

Младежи до 26 години могат да се възползват от допълнителни групови намаления. Компанията “БДЖ-Пътнически превози” ЕООД предоставя 75% намаление от редовната цена на билетите за организирани групи от поне 10 души. За груповото пътуване се изисква представяне на писмо и поименен списък на участниците, заверен от учебното заведение. Преподавателите, които съпровождат групата, също се ползват от 75% намаление.

БДЖ улеснява процедурата за групови пътувания, като предлага унифициран формуляр за заявка. Този формуляр, заедно с детайлния регламент за груповите пътувания, може да бъде намерен на официалния уебсайт на компанията.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…