БДЖ пуска 50% намаление за студенти и ученици

БДЖ пуска 50% намаление за студенти и ученици
Снимка: БДЖ

БДЖ пуска карти и билети с 50% oтстъпка за ученици и студенти

В новата учебна година, БДЖ предоставя на ученици, студенти и докторанти възможността да пътуват на 50% от стандартната цена за втора класа на пътнически и бързи влакове.

За да се възползват от тази промоция, младежите трябва да закупят специална железопътна карта, наречена „Учащ“. Тя може да бъде придобита във всички железопътни гари и бюра в страната, като за това е необходима актуална снимка и уверение от учебното заведение. Картата струва 1.00 лв. и е валидна от 1 септември до 30 септември на следващата година.

Допълнителни предимства се предлагат на притежателите на железопътна карта „Учащ“. С помощта на картата могат да бъдат закупени абонаментни карти за един или три месеца с допълнително намаление от 50%, което прави пътуванията още по-изгодни. Тези абонаментни карти позволяват пътуване с различни категории влакове без доплащания.

Влакове пълни, но БДЖ удариха рекорд по загуби?

Младежи до 26 години могат да се възползват от допълнителни групови намаления. Компанията “БДЖ-Пътнически превози” ЕООД предоставя 75% намаление от редовната цена на билетите за организирани групи от поне 10 души. За груповото пътуване се изисква представяне на писмо и поименен списък на участниците, заверен от учебното заведение. Преподавателите, които съпровождат групата, също се ползват от 75% намаление.

БДЖ улеснява процедурата за групови пътувания, като предлага унифициран формуляр за заявка. Този формуляр, заедно с детайлния регламент за груповите пътувания, може да бъде намерен на официалния уебсайт на компанията.

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …