Деца пътуват на земята във влака София-Бургас! Вагонът им го няма!

Група деца – танцьори от Годеч, се вози на пода във влака Бургас-София, който тръгва в 14,15 от морския град. Цялата група от 42 души са с билети със запазени места във вагон №4, за когото на гарата се оказало, че липсва в композицията! До час след тръгването на влака децата бяха настанени в купета.
Поредна скандална безотговорност в българските железници – 40 деца пътуваха на пода на влака Бургас -София, защото им изчезнал вагона!
За невероятния случай алармира читател на BNews.
 
Групата от Годеч – 42 души заедно с ръководителите, се прибира от фестивал в Ахелой, където децата са участвали в международен фестивал за народни и хип-хоп танци и дори грабнали първите места в състезанието, разказва ръководителят им Велин Иванов. Всички те имат предварително закупени билети със запазени места за влак №3624, вагон №4, тръгващ в 14,15 от гара Бургас.
 
Каква била изненадата им, когато на перона установили, че от цялата композиция липсва именно техният вагон. Никой не могъл да даде смислено обяснение за случилото се, а кондукторката дори се скарала на Иванов, че това не е нейна работа да знае защо вагона го няма. "Как мога да гарантирам дали всички деца са налице, какво ще обясня на родителите им, ако недай боже нещо се случи?", пита разтревожен ръководителят на децата.
 
Иванов е подал жалба в БДЖ за случая и очаква да има посочени виновни лица, както и получи разумно обяснение за станалото.След проверка на BNews по повод подадения сигнал на телефонът на БДЖ да сигнали и оплаквания, час след тръгването на влака стана ясно, че децата вече са настанени по места в купетата.
Оказва се, че при заверка на билетите в Бургас, касиерка е направила гафа и прехвърлила групата от 4-ти в 3-ти вагон, а в същото време пресмятала запазени места за 80 човека. Така хем останали празни места, хем децата попътуваха по земята на влака.
 
А от БДЖ кръстиха случая "недоразумение". Железниците и БДЖ и НКЖИ, са като КТБ корпоративна търговка  банка. Не дай боже да си им клиент и им се довериш да те обслужват.
Източник: http://www.bnews.bg
Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]