Докога? Отново пуснаха влакове един срещу друг

Безумията в железниците продължават с пълна пара.

Вчера в 6,51 часа сутринта на гара Айтос при заминаване на пътнически влак № 80141 за гара Българово се оказва, че електрическата мотриса е била изпратена срещу насрещно движеща се друга жп композиция. Случаят е описан в бюлетина за нередности на Национална компания "Железопътна инфраструктура", установи Клуб Z.

Електрическата мотриса е от старите влакове от 32-а серия. Машинистът е забелязал несъответствието в показанието на стрелките и че срещу него идва друга жп композиция. Заради инцидента влакът е престоял на гара Айтос 54 минути – от 06,51 ч ДО 07,45 ч. По настояване на локомотивната бригада е съставен акт за нарушение. Освен това са закъснели и няколко други влака, пише в бюлетина за железопътните нарушения.

Композицията с номер 80140 е престояла 28 минути пред входния сигнал на гара Айтос, влак 8627 се е забавил с 6 минути на гара Черноград, а този с номер 8610 е престоял 15 минути на гара Българово плюс още 4 минути допълнителен престой в Айтос.

Според жп специалисти в момента в железниците цари пълен хаос като отношенията между служителите на НКЖИ и БДЖ са изострени след катастрофата при гара Калояновец, за която от транспортното министерство побързаха да прехвърлят вината върху загиналия машинист. Въпрос на време е кога ще се случи следващият тежък жп инцидент, твърдят те.

Клуб Z публикува доказателства – видео и документи, показващи, че автоматичната система за сигурност в железниците не е работела по време на катастрофата при Калояновец. Освен това части от чисто новата жп линия бяха отнесени странно лесно от дъждовете преди седмица, което отприщи вълна от съмнения сред железничарите дали ремонтът, за който бяха похарчени стотици милиони левове, е свършен качествено.

 

ClubZ

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]