Хеликоптер изчезна край Гърмен

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали

Няма връзка с пилота и не е ясно къде точно е паднал хеликоптерът. От Благоевград и Гоце Делчев са изпратени спешни екипи към района.

От МВР заявиха, че нямат данни за паднал хеликоптер. Вътрешното министерство има информация само за малък летателен апарат, с който е загубена връзка тази сутрин. От Министерството на транспорта коментират, че държавните хеликоптери не се вписват в определението “малък летателен апарат”. Ведомството не разполага с данни за какъвто и да било инцидент.

Според Нова телевизия е възможно е тава въпрос за селскостопански хеликоптер, който е пръскал срещу вредители. Медията уточнява, че информацията не е потвърдена.

По-късно стана ясно, че машината е “Робинзон”. Тя е частна и е била наета от Югозападното държавно предприятие в петък сутринта за обработка на селскостопански култури. Хеликоптерът е излетял от Гърмен към Цалапица в 7.35 ч. Следите му се губят, след като прелетял около 5 км. Все още не е ясно колко хора е имало на борда.

Директорът на ГД “Гранична полиция” Антон Златанов е потвърдил за медията, че в района е летял и хеликоптер на “Гранична полиция”. Той е категоричен, че инцидент с тяхна машина няма, полетът е изпълнен успешно и пилотите са се приземили по план в базата.

Хеликоптерът, който в петък изчезна край Гърмен и този, който през месец юли прелетя ниско над плаж “Градина”, са собственост на една и съща фирма. Тя е “Авио отряд Варна”, съобщава “24 часа”.