Интересно! Китайският BYD е номер 1 по продажби на електрически коли в света

BUD китайска компания за електрически автомобили
Китайският електрически автомобил BYD

Китайският производител на автомобили BYD вече води класацията за най-голям световен производител на плъгин хибриди и е на път да оглави и сегмента на напълно електрическите автомобили. Стратегията на компанията активно подсилва присъствието ѝ в отрасъла и може да я утвърди като лидер в електромобилността, превъзхождайки дори американския гигант Tesla.

В рамките на последното тримесечие, и Tesla, и BYD демонстрираха впечатляващи продажби на електрически автомобили, достигайки до близо 430 000 продадени бройки, като разликата в полза на Tesla е минимална – едва 3456 автомобила. Прогнозите сочат, че възходящият тренд на BYD може да надмине този на Tesla в следващото финансово тримесечие, което би направило китайската марка непреклонен световен лидер в електромобилността.

На локалния си пазар, BYD се ползва с реномето на най-голям производител на автомобили, държейки пазарен дял от над 10%. Моделите Qin, Yuan Plus (Atto 3), Song Plus и Dolphin са особено популярни сред китайските потребители и активно допринасят за позиционирането на марката като доминиращ играч в автомобилната промишленост.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…