Ивайло Московски е съгласувал всичко със службите за схемите в ДАИ

Транспортният министър Ивайло Московски бе привикан на разпит заради разбитата корупционна схема в ДАИ. Пред разследващите той е обяснил, че е имало информация в министерството за действията на шефа на Автомобилна информация. Всичко е било съгласувано с премиера и службите. Разработката е трябвало да завърши още в края на 2015 г., но се е наложило да се изчака Цветелин Цветанов да се върне от отпуска.

 

В министерството на транспорта е имало и сигнали за забранителния списък на Цветанов, но са реагирали светкавично и той е бил отменен.  През изминалите дни ДАНС и ГДБОП провериха 12 града в цялата страна, където има подозрения за организирана престъпна група на служители в автомобилната администрация.

Дейността им е била събиране на подкупи; така наречената "такса спокойствие", с плащането на която превозите на определени фирми не се проверяват; манипулиране на изпити; фалшифициране на разрешения за опасни товари; искани са подкупи за назначаването на служители в ДАИ, плащано е и на ръка при проверки.

Разследването трябва да установи и кой е бил покровителя на Цветелин Цветанов и накъде са отклонявани парите. Самият шеф на Автомобилна администрация също знаел, че го наблюдават и затова е излязъл в отпуска, потвърдиха пред BIG5.BG от МВР.  Точно когато е смятал, че ще му се размине белезниците са хлопнали на ръцете му.

 Източник : www.big5.bg