Метрото ще се разширява до “Студентски град” с три нови спирки

Метрото ще се разширява до “Студентски град” с три нови спирки

Метрото ще се разширява до “Студентски град” с три нови спирки.

Метрото ще се разширява с три нови спирки между “Витоша” и “Студентски град”. Този предварителен проект на подробен устройствен план за продължението на метрото прие на заседанието си Специализирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията.

Тя се отнася до първите 3 метростанции от бъдещото разширение, които преминават през кварталите “Кръстова вада-запад” и “Витоша”. А дължината на новото трасе ще е 3 км.

Според плановете след станция “Витоша”, първата нова метроспирка ще е при бул. “Черни връх“ между ул. „проф. Марин Големинов“ и ул. “Димитър Манчев“. Следващата ще е до ул. „проф. Георги Манев“ и ул. “Стефан Савов“, а третата на кръстовището на бул. “Симеоновско шосе“ и ул. “проф. Иван Странски“.

“Разширяването на втората метролиния от “Витоша“ до  “Студентски град“ е от първостепенна важност за развитието, благоустрояването и обслужването на една от перспективните за развитие в инвестиционно и урбанистично отношение зони на София. Чрез него ще се осигури удобна, бърза и качествена комуникационна връзка между центъра и южните територии на града – квартал “Кръстова вада“, квартал “Витоша“ и “Студентски град”, пише в съобщението на Направление “Архитектура и градоустройство”.

Източник: Новини.бг

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …