Министър Гвоздейков: медицинските хеликоптери ще летят само при хубаво време

Медицински хеликоптер във въздуха

България се подготвя за пристигането на нови медицински хеликоптери от Италия, които ще бъдат използвани при стриктно определени метеорологични условия. В интервю за предаването „Лице в лице” на bTV, транспортният министър Георги Гвоздейков разкри, че тези хеликоптери са предназначени за операции само при ясно и благоприятно време.

По време на разговора с водещата Цветанка Ризова, министър Гвоздейков посочи, че първият от тези специализирани хеликоптери се очаква да пристигне от Италия в България до края на януари, в зависимост от атмосферните условия.

Началото на февруари медицински хеликоптери ще спасяват в България

Тези хеликоптери са проектирани да функционират при определени метеорологични параметри, което налага ограничения за тяхната оперативност. Според министъра, такива регулации са стандартни за летенето на този тип въздушни превозни средства.

летище бургас
Въздушен транспорт

БХРА настоява за връщане на държавен контрол над летище Бургас за спасяване на туризма в Южното Черноморие

февруари 27, 2024

В заявление на заместник-председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Веселин Налбантов, бе изразена необх…

граничен пункт до рудозем
Избрани

Скоростен път до Пампорово и Рудозем?

февруари 26, 2024

В рамките на стремежа към модернизация на транспортната инфраструктура в България, Министерството на регионалното развитие и благоустрой…