Изградиха подлез на мястото на нелегалния прелез в столичния квартал Горна баня

 

НКЖИ вложи над 1 800 000 лв. за изграждане на пешеходен подлез в кв. Горна баня, съобщиха от от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура ".
Жителите на квартал Горна баня в столицата вече ще преминават сигурно и безопасно през жп линията. Това стана възможно след изграждането на подлез, който дава възможност за преминаването на улиците, свързващи кв. Гевгелийски – Западен парк – Овча купел и кв. Горна баня.
Финансирането на обект "Изграждане на пешеходен подлез на междугарието Захарна фабрика – Горна баня по 5-та жп линия София – Кулата" е изцяло от бюджета на НКЖИ и възлиза на 1 807 000 лева.
Основната конструкция на подлеза е стоманобетонна, рамкова. Достъпът до нея се осигурява чрез две стълбища, две рампи и асансьори за хора с намалена подвижност, майки с колички и велосипедисти. Изградено е видеонаблюдение и е назначена денонощна охрана.
Ръководството на НКЖИ се надява, че гражданите ще използват пешеходния подлез и няма да пресичат железопътната линия нерегламентирано. Преминаването на жп магистрала, какъвто е този участък на необособени за това места е изключително безразсъдно и опасно!
Напомняме ви, че 30 души загинаха при опит да преминат фаталния жп прелез.

Източник: http://www.trud.bg, 30.05.2016г.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…