Изградиха подлез на мястото на нелегалния прелез в столичния квартал Горна баня

 

НКЖИ вложи над 1 800 000 лв. за изграждане на пешеходен подлез в кв. Горна баня, съобщиха от от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура ".
Жителите на квартал Горна баня в столицата вече ще преминават сигурно и безопасно през жп линията. Това стана възможно след изграждането на подлез, който дава възможност за преминаването на улиците, свързващи кв. Гевгелийски – Западен парк – Овча купел и кв. Горна баня.
Финансирането на обект "Изграждане на пешеходен подлез на междугарието Захарна фабрика – Горна баня по 5-та жп линия София – Кулата" е изцяло от бюджета на НКЖИ и възлиза на 1 807 000 лева.
Основната конструкция на подлеза е стоманобетонна, рамкова. Достъпът до нея се осигурява чрез две стълбища, две рампи и асансьори за хора с намалена подвижност, майки с колички и велосипедисти. Изградено е видеонаблюдение и е назначена денонощна охрана.
Ръководството на НКЖИ се надява, че гражданите ще използват пешеходния подлез и няма да пресичат железопътната линия нерегламентирано. Преминаването на жп магистрала, какъвто е този участък на необособени за това места е изключително безразсъдно и опасно!
Напомняме ви, че 30 души загинаха при опит да преминат фаталния жп прелез.

Източник: http://www.trud.bg, 30.05.2016г.

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]