Недостиг на кадри в БДЖ – Товарни превози

"БДЖ-Товарни превози" ЕООД разполага с необходимата материална база, професионална подготовка, опит и международни контакти за извършване на качествени железопътни транспортни услуги, но има сериозен проблем – недостиг на работници. Това е информирал инж. Орлин Рангелов – директор на "БДЖ-Товарни превози"-Поделение за товарни превози в Горна Оряховица, пред областния управител на Русе Стефко Бурджиев, съобщиха от областната администрация.
 
Инж. Рангелов е апелирал към Стефко Бурджиев за издирване на бивши кадри на "БДЖ Товарни превози" на територията на Русенска област и привличането им на работа. 
Около 25 на сто от обема на товарите на поделението в Горна Оряховица са на територията на Русенска област и затова предстои Бюрото по труда в Русе да се заеме с търсенето на кадри за железницата.
Източник: БТА
автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…