От 2 юни въвеждат международната система за наблюдение на влакове

 

Международната система за наблюдение на влаковете ще бъде въведена у нас от 2 юни 2015 г. и всички железопътни превозвачи ще могат да следят движението на своите международни влакове. Това съобщиха вчера от Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). В края на ноември НКЖИ сключи договор с RNE (RailNetEurope) за включване в системата. С подписването на договора се изпълняват разписаните ангажименти по Регламент 913/2010 на Европейския парламент, се казва в съобщението на НКЖИ.

До 1 юни 2015 г. ще протече пробната експлоатация на системата, която служи за наблюдение на международни пътнически и товарни влакове. Тя дава възможност за реално проследяване на маршрута във всяка една точка, прогноза за движението и причина за закъсненията.

Включването на НКЖИ в системата ще подобри планирането на аварийни ремонти, както и информираността между превозвачите и инфраструктурните мениджъри, съобщиха още от държавната компания.

Източник: в. Дума, 04.12.2014г.

Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]