Петър Мутафчиев: Възможни са промени в ръководството на БСП

Промени в ръководството на БСП са възможни. Това каза в предаването "Метроном" на Радио "Фокус" Пловдив пловдивският депутат от Коалиция за България Петър Мутафчиев. По думите му, трябва да се набележат мерки за организационното заздравяване на партията. Следващата седмица предстои заседание на Националния съвет на БСП, на което ще бъде обсъден много внимателно анализът, който ще се направи след изборите, и съответно мерките, които ще се предприемат, каза Мутафчиев.

"Смятам, че и ръководството, и Сергей Станишев ще имат конкретни предложения", добави Петър Мутафчиев. Изборът за евродепутати е един избор, който не беше добър за БСП, призна депутатът. "Самият факт, че разликата между ГЕРБ и БСП е голяма, трябва да ни накара да направим преоценки по отношение на своите политики", добави Петър Мутафчиев. Той уточни, че не става дума за политиките в парламента, а за комуникацията на партията с българските граждани, по отношение състоянието на БСП и възможностите й за справяне с новите реалности по време на избори. Това, по думите на Мутафчиев, са контролираните вотове и купуването на гласове. Те дават преднина на опонентите им, но въпреки това БСП трябва да мобилизира своите сили.

БСП е партия, която има структури почти във всяко населено място, което й дава възможности за по-близък контакт с българските граждани, добави депутатът. И това трябва да го правят както народните представители, така и ръководството на партията. Освен това, всяка една организация трябва да се обърне с лице към проблемите на населеното място, на квартала, на градовете, където живеем. Това БСП може да го направи, така че да заздрави своите позиции, да очаква едни по-добри резултати при следващи избори, каза Петър Мутафчиев. Освен всичко това, трябва да се обсъдят много внимателно проблемите, които в тези избори доведоха партията до този недобър резултат и оттам да се вземат конкретни решения, добави той. 

Източник: Фокус

Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]