БСП подкрепи синдикалните искания за увеличаване на средствата за сектор транспорт в бюджета

 

Представители на левицата се срещнаха със синдиката КТ „Подкрепа". Срещата се състоя по инициатива на синдикалната организация във връзка с въпросите на развитие на сектор "Транспорт".

От КТ „Подкрепа" заявиха нуждата от повече средства в бюджета на транспортното министерство за оздравяване, инвестиции и развитие на железопътния сектор, като екологичен и енергийно най-ефективен транспорт. Социалистите заявиха своята твърда подкрепа за исканията на синдиката и поеха ангажимент да внесат предложения при гласуване на бюджета, съобразени със синдикалните искания.

По време на срещата бе обсъдена и темата и за проектобюджета на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2017 г. и ключовата инициатива на ЕК – „Механизъм за свързване на Европа" и „Пътна карта за развитие на екологичен транспорт".

Участниците в срещата се обединиха и около необходимостта от увеличаване трудовите възнаграждения на служителите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", като мярка и за преустановяване на порочни практики в агенцията.

От страна на БСП в срещата взеха участие членовете на парламентарната транспортна комисия Георги Свиленски и Георги Търновалийски, както и Петър Мутафчиев – председател на Съвета по транспорт към НС на БСП и Симеон Ананиев, експерт към съвета. От страна на КП „Подкрепа" в разговора участваха вицепрезидентът Иоанис Партениотис, Марио Нинов – зам.-председател на Федерацията на транспортните работници, Ваня Григорова и Нели Благоева.

Източник: http://www.cross.bg, 14.09.2016г.

ЖП транспорт

“Търпимост” за мостове, тунели и за още много инфраструктура, изградена без проект и разрешение за строеж

юни 1, 2023

Ако предложеният законопроект бъде приет от депутатите в този вид, тези строежи няма да подлежат на премахване и забрана за ползване Правна възможност за статут “търпимост” за мостове, тунели, надлези […]

ЖП транспорт

НКЖИ ще подпомогне гимназията в Куклен, Пловдивска област за обучение в направление железопътен транспорт

май 31, 2023

Фирми от Тракия икономическа зона (ТИЗ) ще подпомогнат четири училища в Пловдивска област, за да се превърнат в модерни професионални гимназии. Това стана ясно по време на форум “Бизнесът и […]