Въздушната линия със Скопие изкара по-малко от два месеца

Българската компания „Гъливеър“ е прекратила резервациите за полетите си от София до Скопие, съобщи специализираният сайт exyuaviation. Маршрутът беше пуснат само преди четири седмици с много шум след дипломатически усилия. Все още не  е ясно дали полетите се спират окончателно, като от авиокомпанията не отговарят на въпроси относно съдбата на маршрута. Превозвачът също така затвори резервации за другата си редовна международна услуга до Тирана от 14 май. Полетите до Скопие се поддържат с турбовитлови самолети ATR72-600.

Проверка на Транспортал на сайта на „Гъливеър“ действително показа, че за дати след 21 май е невъзможно да бъдат направени резервации по маршрута до Северна Македония.

Линията София – Скопие бе пусната от министър Събев независимо от предупрежденията, че е неефективна, а експеримент на бТВ демонстрира нагледно, че по този маршрут до македонската столица се стига по-бързо с автомобил, отколкото самолет.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…