Порт Бургас вече под денонощен данъчен контрол

Бургас. Бургаското пристанище вече е под денонощен данъчен контрол.
 
От четвъртък инспектори на НАП следят непрекъснато трафика на контейнерите през пристанището.
 
Фискалният пункт ще работи 24 часа в денонощието, а целта е да бъдат проверявани всички контейнери, които влизат и излизат от порта. Ще се наблюдават всички рискови стоки и най-вече риба, месо, цитрусови плодове и захар, обясниха данъчните.
 
От ръководството на НАП очакват новата зона за контрол да увеличи бюджета с поне 5 милиона лева.
 
"Фискалните агенти ще извършват документен и визуален контрол на всяка контейнерна пратка. Сигурността на проверяваните стоки ще се гарантира със специална пломба с инициалите на приходното ведомство с индивидуален и тройно защитен номер. Всеки получател ще трябва да декларира точно място на получаване на стоката. Целта е осъществяване на ефективен и непосредствен контрол върху декларираните и реално доставени количества", обясниха от НАП-Бургас.
 
Новият фискален пункт на бургаското пристанище е първи по рода си на морската ни граница и ще играе ролята на бариера при опити за ощетяване на фиска, коментира Даниел Вълканов, шеф на сектор "Оперативни дейности" Бургас към дирекция "Фискален контрол". Той уточни, че през сезона на зърнената реколта ще бъде затегнат и контролът за движение на камиони, ж.п. композиции и кораби, които превозват зърно. До момента са разкрити над 100 случая, при които са правени опити празни камиони да напускат страната след декларация, че с тях се изнася зърно, а след това да се иска възстановяване на ДДС.
Източник: www.standartnews.com
Градски транспорт

Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“

 Редактор: Ралица БратановаP Три дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове.  […]