Прекъснато е движението на някои влакове, заради лошото време

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура, съобщават от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).
 
Преустановено е движението между Димитровград – север – Меричлери и Димитровград – Хасково поради наводнен железен път. Пътниците се превозват с автобуси от Стара Загора до Меричлери и от Меричлери до Димитровград-север, информира БНТ.
 
Аварийни екипи на НКЖИ са в готовност по местата и чакат успокояване на метеорологичната обстановка, спиране на валежите и отдръпване на водата, за да започнат работа по отстраняване на повредите по железния път.
 
Поради снеговалеж и силен вятър е преустановено движението и между Дебелец и Плачковци, където е прекъснато напрежението в контактната мрежа. Екипи на НКЖИ са на място и разчистват клони и дървета.
 
Паднали са дървета и по железния път Цветино – Велинград, аварийни екипи работят по жп трасето и възстановяване на движението.
Източник: Дневник
ЖП транспорт

Христо Алексиев ще бъде за трети път служебен транспортен министър

Христо Алексиев ще бъде служебен транспортен министър за рекорден трети път, стана ясно след като президентът Румен Радев разпусна 47-ото народно Събрание и обяви състава на служебния кабинет Роден е […]

Воден транспорт

Де-мистификация на транспортните разходи за LNG доставки –как да ни излезнат сметките с  корабите с втечнен газ

к.д.п. Христо Папукчиев, експерт в областта на морския транспорт Напоследък темата за газовата независимост и енергийното оцеляване на България, а така също и на партньорите ни от ЕС се трансформира […]

ЖП транспорт

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS в железопътния участък Русе-Каспичан

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS – ниво 2, в железопътния участък Русе-Каспичан. Крайният срок за получаване на индикативни предложения от заинтересованите страни изтече на 26 юли 2022 г. […]