Прекъснато е движението на някои влакове, заради лошото време

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура, съобщават от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).
 
Преустановено е движението между Димитровград – север – Меричлери и Димитровград – Хасково поради наводнен железен път. Пътниците се превозват с автобуси от Стара Загора до Меричлери и от Меричлери до Димитровград-север, информира БНТ.
 
Аварийни екипи на НКЖИ са в готовност по местата и чакат успокояване на метеорологичната обстановка, спиране на валежите и отдръпване на водата, за да започнат работа по отстраняване на повредите по железния път.
 
Поради снеговалеж и силен вятър е преустановено движението и между Дебелец и Плачковци, където е прекъснато напрежението в контактната мрежа. Екипи на НКЖИ са на място и разчистват клони и дървета.
 
Паднали са дървета и по железния път Цветино – Велинград, аварийни екипи работят по жп трасето и възстановяване на движението.
Източник: Дневник
Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]