Служебният министър смени шефовете на БДЖ и НКЖИ

Служебният министър на транспорта Христо Алексиев уволни директорите на БДЖ и НКЖИ Владимир Владимиров и Милчо Ламбрев, съобщиха от Министерство на транспорта.

На мястото на Владимиров за изпълнителен директор на държавните железници е назначен Георги Друмев.

Той е специалист в областта на железницата и дългогодишен служител на системата. В различни периоди от своята кариера е бил управител на „БДЖ Товарни превози”.

Владимир Владимиров се разделя с поста за пореден път. Той бе председател на Съвета на директорите на БДЖ от 2009 г. до 2013 г.

През есента на 2011 г. железничарите обявиха национална стачка и поискаха оставката му. Тогава председателят на железничарския синдикат към КНСБ Петър Бунев обясни, че назначенията в БДЖ на хора, които не познават системата, ще доведе до краха й и допълни, че оставката на Владимиров се иска, тъй като “той стои в дъното на всички тези неща“.

Владимиров бе освободен през април 2013 г. от служебния министър на транспорта в кабинета на Марин Райков – Кристиян Кръстев, който тогава заяви, че състоянието на БДЖ е под всякаква критика.

Година и половина по-късно обаче кабинетът “Борисов-2” възстанови Владимир Владимиров на поста, което предизвика бурно недоволство сред железничарите и синдикатите.

В Национална компания „Железопътна инфраструктура“ пък новият директор на мястото на Милчо Ламбрев е Красимир Папукчийски. Кариерата му е изцяло свързана с железопътната инфраструктура. Той е заемал ръководни позиции в поделение „Управление движение на влаковете и гаровата дейност“.

От 2012 г. е заместник-ръководител и в последствие ръководител на звено за управление на проекти, финансирани с европейски средства.

Източник : www.dir.bg
автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…