Прекъснато е движението на някои влаковете, заради лошото време

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура, съобщават от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).
 
Преустановено е движението между Димитровград – север – Меричлери и Димитровград – Хасково поради наводнен железен път. Пътниците се превозват с автобуси от Стара Загора до Меричлери и от Меричлери до Димитровград-север, информира БНТ.
 
Аварийни екипи на НКЖИ са в готовност по местата и чакат успокояване на метеорологичната обстановка, спиране на валежите и отдръпване на водата, за да започнат работа по отстраняване на повредите по железния път.
 
Поради снеговалеж и силен вятър е преустановено движението и между Дебелец и Плачковци, където е прекъснато напрежението в контактната мрежа. Екипи на НКЖИ са на място и разчистват клони и дървета.
 
Паднали са дървета и по железния път Цветино – Велинград, аварийни екипи работят по жп трасето и възстановяване на движението.
Източник: Дневник
Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…