Прокуратурата с пореден гаф – ще съди мъртвец

В желанието си да демонстрира неприсъща за нея активност българската прокуратура избухна с пореден гаф. Без да провери фактическото състояние на нещата, от националното обвинение съобщиха, че бившият депутат от ДПС Илия Илиев и бившият заместник-министър на транспорта Антон Гинев отиват на съд за източване на над 4.2 млн. лева от Националната компания “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ),  а подсъдими с тях ще бъдат Огнян Георгиев и Кръстю Диксоков, които са били на ръководни постове в железопътната инфраструктура в Русе и Горна Оряховица.

Това, което от прокуратурата не бяха проверили, е че от няколко дни Кръстю Диксоков вече не е между живите. И докато близките и приятелите на бившия инженер и офицер от Транспортни войски все още са в траур, със съобщението си прокурорите допълнително се постараха да “подсилят усещането”.

От редакцията на “Транспортал” изказваме съболезнованията си на близките и познатите на инж. Диксоков и пожелаваме на органите на прокуратурата в развитието на делото да покажат доста по-високо ниво на професионализъм, отколкото при обявяването му.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…