НКЖИ е работодател № 1 за поредна година

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ бе обявена за работодател № 1 в България за 2014 г. в престижната класация на в. „Капитал” – „100-те най-големи компании в България”, с численост от 11 624 служители. В компанията, класирана на второ място работят 4 000 души по-малко, а разликата с персонала на дружеството на трета позиция е 5 000 служители.
ДП НКЖИ остава лидер сред работодателите в страната, независимо от свиването на числеността на персонала с 2,53 %, спрямо 2013 г.
В класацията „Лидери по сектори”, НКЖИ за поредна година заема второ място в отрасъл „Транспорт”. В „ Най-големите 100 български компании”, по приходи за 2014 г. е на 54-то място, което с 10 места напред в класацията, в сравнение с предходната 2013 г., когато заема 64-тото място.
За поредна година „Капитал 100” прави и класация на компании според общите им активи /сред 50-те най-големи дружества по приходи/. ДП НКЖИ се нарежда на четвърто място с ръст от 31,42 %, спрямо 2013 г. в раздела „Най- много активи”, съобразно обема, който управлява /2013 г. – 3 079 956 активи хил. лв, а 2014 г. – 4 047 594 активи хил. лв./.
Един от основните критерий при оценяването на компаниите, е общият размер на приходите от дейността за 2014 г., който дава най-обективните ориентири за развитието на бизнес климата в България. Приходите от дейността са и единственият засега възможен и коректен начин за измерване и сравняване мащаба на дейността на една българска компания.
Класацията се изготвя въз основа на приключилата финансова година. Тя е представителна за над 90% от големите компании с годишни приходи над 100 млн. лева.

 

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]