Ремонт затвори част от столичния бул.”Витоша”

От вчера (25.08.2015) до края на август се затваря движението за автомобили на бул. "Витоша" в участъка между булевардите "Патриарх Евтимий" и "Пенчо Славейков". Това съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, който провери как върви ремонта.
 
В участъка ще се пропускат само колите , които са собственост на живеещи или работещи в зоната между бул. "Витоша", ул. "Д-р Христо Стамболски" и ул. "Шандор Петьофи".
 
Забранява се и преминаването на автомобили през западната и северната част на кръстовището на бул. "Витоша" и бул. "Пенчо Славейков".
 
Закриват се и местата за почасово паркиране на бул. "Витоша" между ул. "Верила" и бул. "Патриарх Евтимий".
 
До 1 септември ще бъде положен изцяло релсовият път за връзката с бул. "България". Ще бъдат асфалтирани и пътните платна, ще се направи и по-голямата част от тротоарите, каза Любомир Христов.
 
Основният ремонт на 1.8 км от централния столичен булевард започна на 1 август. В момента се работи по мостовото съоръжение над бул. "България".
 
Плановете са след 1 септември да бъде възстановено движението по булеварда, включително и на трамваите по линия 7, каза зам.-кметът по транспорта.
 
Ще продължи и работа по тротоарите и по двата пешеходни подлеза при кръстовището с бул. "Пенчо Славейков", както и изпълнението на тротоарната настилка. Ще бъде поставено и ново осветление.
 
Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Витоша 2014". В обединението влизат фирмите "Трансремонтстрой" ЕАД, "Пътища и съоръжения" и "Екип 2000 – Котов и сие". Те спечелиха обществената поръчка за ремонта на бул."Витоша" в участъка от ул. "Гургулят" до ул."Бела черква" с цена от 5.67 млн. лв. без ДДС.
 
Ремонтът на бул. "Витоша" до Южния парк ще продължи в зависимост от времето, каза Любомир Христов.
 
"Ако не се поставя на риск изпълнението на проекта по отношение на качество и следващи срокове, ще продължим с неговото изпълнение", посочи той.
 
"Ако средносрочната прогноза е неблагоприятна, вероятно обектът ще бъде спрян и ще се изпълни през пролетта до входа на Южния парк", уточни зам.-кметът по транспорта.
 
Ремонтът на отсечката от бул."Витоша" е част от програмата, която се изпълнява със заем от Европейската инвестиционна банка от 100 млн. лв.
 
През миналата година бяха изпълнени част от обектите. Тази година се ремонтират бул. "Цариградско шосе", бул. "Витоша", площад "Руски паметник".
 
Приключва работа по асфалтирането на кръстовището на ул. "Сребърна" и бул. "Черни връх", които са част от изпълнението на проекта на метрото и движението ще бъде възстановено до края на август, обеща Любомир Христов.
 
По-голямата част от големите ремонти на булеварди и улици ще приключат до началото на учебната година, допълни той.
Източник: Медиапул