С Бюджет 2016 София продължава зелените политики в транспорта

На първо място ключовият проект за 2016 г. е започналото вече изграждане на третия лъч на метрото.

Никога в София не се е изграждало с токова бързо темпо релсов път – правим го като ключов приоритет, защото това е не само най-удобния начин за придвижване в града, но е и транспортът с най-голям екологичен ефект, каза кметът Йорданка Фандъкова. В бюджета са заложени 200 млн. лв., с които започва изграждането на метрото от „Малък Градски театър зад канала“ до "Овча купел".

Продължава модернизацията на автопарка на градския транспорт, а до края на годината предстои да завърши внедряването на интелигентната система за управление на трафика, която ще намали чувствително задръстванията на 160 възлови кръстовища в столицата.

И тази година ще продължи реконструкцията и цялостно изграждане на булеварди, текущ ремонт и изграждане на малки улици в различни райони на града, както и ремонт на мостове.

Бюджетът за 2016 г. бе приет на заседание на Столичен общински съвет на 28 януари 2016 г. Бюджетът е в размер на 1,260 млрд. лв. От тях капиталовата програма е 421 млн. лв., от които по оперативните програми осигурените средства са 195 млн. лв. Собствените приходи, заложени в размер на 589 млн. лв. са със 7 млн. лв. повече в сравнение с миналата година.

Източник: http://www.kamioni.bg/

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…