Силна буря спря влаковете в участъка Белозем – Оризово

От 15.40 ч. на 07.05.2015 г., вследствие силна буря и паднало върху контактната мрежа дърво, е преустановено движението на влаковете в междугарието Белозем-Оризово, съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Пътнически влак, пътуващ по направление Пловдив-Стара Загора, се намира в засегнатия участък, а в гара Оризово чака бърз влак от Калояновец за София.

Своевременно е създадена организация по разчистване на участъка и отстраняване на пораженията от аварийните екипи на НКЖИ, съобщават от компанията.

Update !

В 20.10 ч., на 07.05.2015 г.  бе възстановено движението на влаковете в междугарието Белозем-Оризово, след като аварийните екипи на НКЖИ приключиха възстановителните дейности в участъка.

ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]