Стартира ремонта на летище Бургас

 

С церемония по символична първа копка Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД – оператор на летище Бургас, даде началото на мащабни инфраструктурни проекти за реконструкция и рехабилитация на пътеки за рулиране „А“ (алфа) и „H“ (хотел) на бургаското летище.

В събитието участваха главният изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт – Улрих Хеппе, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на летище Бургас Георги Чипилски и представители на строителните фирми.

Проектите включват рехабилитация на около 50 000 кв.м. от пътека за рулиране „H“ и пътека за рулиране „А“, както и зоната до предварителен старт на пистата. Ще завърши и подмяната на системата за управление и контрол на светотехниката на летище Бургас, и оборудването на светлинните подходи. Изпълнението на проектите е от ключово значение за работата на аеропорта и развитието на целия регион.

Общата стойност на инвестицията на Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт в посочените проекти е повече от 12 млн. лв., а в изпълнението на проектите се очаква да бъдат заети над 200 работници и служители само на територията на летището.

За осъществяване на строително-ремонтните работи в близост до пистата за излитане и кацане, летище Бургас ще бъде затворено до 30 декември 2016 г..

За периода 2006 – 2016 година Фрапорт Туин Стар инвестира повече от 350 милиона лева в летищата в Бургас и Варна.

„През първите десет години от концесията ние напълно променихме облика на двете летища, които са врата към българското Черноморие. Продължаваме напред. Развитието на летищата в Бургас и Варна е непрекъснат процес – нашата инвестиционна програма тази година включва общо 64 проекта, а за следващата са планирани дори повече“, каза г-н Хеппе.

Източник: http://www.logistika.bg, 02.11.2016г.