Строежа на трета линия на метрото започва към края на годината

Строителството на третата линия на метрото в София ще започне до края на годината. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред TV7. 
 
По думите й строителството на метрото е сред приоритетите в управлението на столицата. 
 
„Над 20 км метро са изградени за последните години. Работата продължава. Има осигурено финансиране с европейски средства. Очаква се продължаването на лъча от Малък градски театър "Зад канала" до "Красно село", добави още столичният кмет. 
 
Предвижда се новата част на метрото да има седем метростанции и да е дълга седем километра. 
 
Очаква се през пролетта на 2015 година да бъдат пуснати в експлоатация двете линии – до летището и до бизнес парка. Прогнозите са нови 90 000 души да се качат на метрото. 
 
Планът е до края на месец август 2015 година да бъде освободено движението по булевард "Черни връх" и вече до средата на 2016 година да може да се пусне и този участък. 
 
През годината ще продължи и реновирането на основни улици и булеварди. Предвижда се и изграждане на кръстовище на две нива при булевардите "България" и "Иван Гешов". 
 
Кметът на столицата обясни, че продължава и работата по национална програма за саниране на жилища. До момента са сключени 32 договора, като 14 са вече приключили. 
Източник: www.econ.bg
Автомобилен транспорт

Впечатляващите параметри на първата S-класа на батерии

Най-после Mercedes-Benz представи дългоочаквания си електрически флагман EQS, който стана „първият луксозен модел на подбранда Mercedes-EQ”. Той е първият модел, качен на платформата MEA за електрически модели, като представлява своеобразна […]

Автомобилен транспорт

Европейците подкрепят идеята за забрана на двигателите с вътрешно горене от 2030 г.

По-голямата част от анкетираните жители на европейските градове подкрепят общоевропейската инициатива за прекратяване на продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене от 2030 г., за да се намалят емисиите […]

ЖП транспорт

Сименс мобилити: Не сме съгласни с начина на провеждане на поръчката на БДЖ за нови мотриси

Във връзка с решението на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД от 05.04.2021 г. за прекратяване на процедура по ЗОП с предмет: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени […]