Свързват София и Радомир с жп магистрала

 

Железопътна магистрала ще свързва София, Перник и Радомир. Това съобщи ръководителят на звеното за изпълнение на проекта по модернизацията на жп трасето между трите града инж. Петър Генов. Той уточни, че ще се изградят три нови тунела, като най-дългият ще е 4890 м. „Стойността на техническото проектиране на основното трасе е 6 600 000 лева без ДДС. Влаковете ще се движат при средна скорост от 160 км/ч", обясни Генов. Той уточни, че проектът за модернизацията на жп трасето се състои от две трасета от около 49 км.
Очаква се строителството да започне през 2017 г. Обновената линия ще облекчи пътуването на между 50 000 и 75 000 човека, които всеки ден пътуват в двете посоки по направлението.
Проектът за модернизацията е част от Инструмента за подготовка на железопътни проекти по Трансевропейската транспортна мрежа, допълни шефът на дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти" в НКЖИ Мария Чакърова.

Източник: http://www.crossdisplay.bg, 28.10.2015г.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…