вързват жп гарата в Бургас с летището и „Слънчев бряг“

Как изглежда изцяло ремонтирана жп гара в Бургас дойде да провери премиерът Бойло Борисов, заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

В ролята на екскурзовод на премиера влезе генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) инж. Минчо Ламбрев, който обясни, че макар и в завършен вид жп гарата все още е с акт 15.

Покрай проверката на жп гарата министър-председателят реши да огледа и как изглежда също изцяло ремонтирана автогара на града, която е на метри от гарата.

"Бургас имаше нужда от тези ремонти, около 10 млн. отидоха. Мисля, че всички в Бургас са доволни от това, което направихме за вас", посочи премиерът Борисов. Той дори намекна, че държавата може да направи и още за транспорта в Бургас. "Ще направим жп линията да отиде до аерогарата. Докато строим нея, тя ще е около 60 млн. лева, съм възложил да ми направят проект жп гарата да стига и до "Слънчев бряг", обясни Борисов. Той изчисли, че подобно удължаване на жп линията ще се отрази много добре на туристическия сезон.

Тези намерения потвърди и министърът на транспорта Ивайло Московски, като посочи, че проектът за отклонението на жп линията до аерогарата вече е готов. "Ако успеем да осигурим финансиране за това, ще бъде разтоварен пътният трафик и туристите няма да имат проблем да се предвижват по това направление", подчерта транспортният министър. Той се зарече, че тепърва предстои още много да се направи в Бургас."Общите инвестиции в сектор транспорт са над 100 млн. лева", се похвали министър Московски.

"Град Бургас успя с усилията и личното настояване на нашия премиер да си върне красотата и блясъка на един символ на града. Това е жп гара Бургас, строена преди 80 години", се похвали и кметът на морския град Димитър Николов. Той е убеден, че изцяло ремонтираната гара ще подпомогне туристическия сезон.

Източник: www.news.bg

Автомобилен транспорт

Руска тройка на върха

Днешната, втора част от маратонския етап би могла да компенсира онези, които са били предпазливи вчера, през първата част. Освен удоволствието от преминаването на пясъчните, а след това и на […]

Автомобилен транспорт

DAKAR 2021 – второ действие

Равносметка на останалите в надпреварата след „ходенето по мъките“ от предишните 6 дни: в Етап 7, Хаил – Сакака, днес потеглиха 88 мотоциклетисти (96 стартираха в Етап 1), 14 (16) […]

ЖП транспорт

Нов блок влак между Китай и Франция

CEVA Logistics стартира експресен влак от Джинхуа (Китай) до Дурж (Франция), за да осигури допълнителен товарен капацитет за спедиторите на фона на безпрецедентно търсене на транспортни и логистични услуги. Пилотният […]