Възможна е смяна на ръководството в БДЖ

Служебният министър на транспорта Николина Ангелкова заяви, че не е изключено БДЖ да има ново ръководство. Тя е изпратила писма за среща и с кредиторите на железниците
 
Вчера транспортният министър инспектира ж.п. отсечката Септември-Пловдив и установи 4 месеца забавяне на строителните работи.Тя поиска от изпълнителите на трите лота до 10 дни да представят оптимизирана програма за наваксване с проекта, тъй като има риск държавата да изгуби средства от оперативната програма „Транспорт”.
 
Ако строителите не гарантират, че ще се справят до края на следващата година, може да се стигне и до развалянето на договорите с тях.
 
“Най-смущаващото е, че те сега са започнали да работят по проекта. Тепърва извършват изкупните работи по обекта. Ако те не успеят да приключат проекта в срок, съответно приключването трябва да бъде извършено от държавата за сметка на държавния бюджет.”, заяви тогава тя.
Източник: Econ.bg
Градски транспорт

Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“

 Редактор: Ралица БратановаP Три дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове.  […]