Зам.-министър на транспорта обвинен в измама

Заместник- министърът на транспорта Ангел Попов ще бъде обвинен в измама.

Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Проверката на прокуратурата е по сигнал на депутати от БСП за това, че преди да стане зам. министър Попов през 2012-2014 г., в качеството му на председател на браншова организация, е събирал пари от колегите си с цел уреждане на разрешителни за превоз на товари.

Той е обвинен за това, че на неустановена дата през месец август 2012 г. в София, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро, е възбудил у собственик на транспортна фирма заблуждение, че срещу горепосочената сума служители от Министерството на транспорта ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни, за облекчен режим на международен товарен транспорт.  Ангел Попов е с мярка за неотклонение „Подписка“. Разследването по случая продължава.

Случайно или не обвиненията срещу Попов идват ден, след като вицепремиерът Валери Симеонов влезе в задочен спор с премиера Бойко Борисов. 

Първоначално от него се оплакаха от сдружението на превозвачите, според които в периода 2012-2014 година Попов им е искал пари, за да им урежда разрешителни за превоз. Поводът за недоволството му са твърдения на Красимир Лалов от Съюза на българските превозвачи и Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи. От съюза на превозвачите дори твърдят, че Попов не е издължил 1900 лв. за закупена стока.

В отговор Попов заяви, че има намерение да заведе дела срещу тях. “Това намирисва на поръчка, не мога да кажа от кого. Предал съм документи на премиера и това ще се доказва в съда”, обясни през пролетта ПоповТой показа писма в негова подкрепа, които е получил непосредствено след интервюто на Арабаджиев и Лалов. Едно от писмата е подписано от Койчо Русев, който пък осъдил Красимир Лалов за обида.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-obvinenie-kabinet-borisov-3-angel-popov-26693877?nt=9