Жена поема управлението на НКЖИ

Заместник-директорът на ДП „НК Железопътна инфраструктура“ инж. Мария Генова поема управлението на компанията, след като досегашният директор инж. Златин Крумов бе освободен от транспортния министър Георги Гвоздейков в понеделник. Тя ще бъде директор до провеждането на официален конкурс.

Инж. Генова е назначена по спешност, след като транспортният министър се отказа от предишната си номинация – строителния инженер и писател Филип Франц Маркулиев.

Сменят цялото ръководство на НКЖИ

Както вече Транспортал първи писа новите членове на съвета на директорите са Камен Диков и Васил Балабанов. Камен Диков в първото правителство на Кирил Петков бе в борда на държавното предприятие „Напоителни системи“. После бе назначен за зам. директор на Държавен фонд „Земеделие“, но така и не започна работа, а се оттегли по лични причини.

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …