БДЖ празнува 135-ия си рожден ден с разходка до Копривщица с парен локомотив

Цената за двупосочен билет е 76 лв., за деца – наполовина

Специално пътуване с влак с парен локомотив организира БДЖ за любителите на влаковете на 3 юни (събота) по маршрута София – Копривщица – София. Той ще потегли с атракционния влак от Централна гара София в 09:00 ч. и ще пристигне в гара Копривщица в 11:57 ч. след кратки престои по някои гари, разположени в красиви местности в Балкана.

След пристигането в гара Копривщица за пътуващите с влака ще бъде осигурен автобусен транспорт от гарата до града и по време на престоя си ще имат достатъчно време да се пренесат в пропития с патриотичен дух и богат на забележителности архитектурно исторически резерват. По време на пътуването за всички присъстващи ще има и допълнителни приятни изненади по повод отбелязването на 135 години от създаването на Българските железници. Атракционният влак ще тръгне от гара Копривщица обратно към Централна гара София в 16:40 ч., където ще пристигне в 19:26 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки София – Копривщица – София е 76 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Количествата са ограничени.

Източник:BGONAIR

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…