Анна Натова: Бургаският регион има потенциал да бъде икономически хъб на Балканите

Бургаският регион има потенциал да бъде икономически хъб на Балканите. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова на откриването на третото издание на Националния форум за авио-транспортна свързаност и нови възможности за туризъм и партньорства в Черноморието и Югоизточна България.

Градът е един от най-привлекателните за осъществяване на транспортни, туристически и бизнес начинания поради близостта си с Черно море, което е „морската врата“ на България и защото новото летище в Истанбул измества баланса на въздушния трафик в Европа на Изток, поясни заместник-министърът.

По думите й Бургас обединява всички транспортни аспекти – наличие на добра пристанищна инфраструктура за корабоплаването, международно летище с възможност за обслужване на всички типове въздухоплавателни средства, ЖП свързаност със столицата и много-добре развити магистрални артерии с Азия.

Българската страна търси възможности за увеличаване на полетите до международните летища в страната, бе категорична Анна Натова. Министерството на транспорта и съобщенията и Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ са в преговори за подписване на меморандуми за сътрудничество във въздушния транспорт с държави от различни континенти.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…