България може да стане акционер в пристанището в Кавала

България може да стане акционер в пристанището в Кавала
Пристанище Кавала

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков потвърди, че България е получила предложение от Гърция да се присъедини като акционер към концесията на пристанището в град Кавала. Това участие би открило нови перспективи за реализация на стратегически инициативи в сферите на енергетиката, транспорта, инфраструктурата и икономиката, предават от БТА

На днешната парламентарна сесия министър Гвоздейков подчерта, че се провеждат интензивни преговори с гръцките партньори относно железопътния коридор “Солун – Кавала – Александруполис – Бургас – Варна – Русе”. Двустранният проект, който има за цел да свърже двата бряга на морето, се очертава като водещ приоритет за и двете страни.

БДЖ пуска 50% намаление за студенти и ученици

Очаква се предстояща среща между представители на България, Гърция и Румъния, където ще се разгледа интеграцията в рамките на северно-южната ос.

В допълнение, през 2017 година беше сключен Меморандум между България и Гърция относно разработването на железопътния коридор “Солун – Кавала – Александруполис – Бургас – Варна – Русе”. Проектът е насочен към създаването на модерен железопътен коридор с вградена ERTMS система, обединяващ указаните морски пристанища и речното пристанище в Русе.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…