Бургас с изцяло обновен градски транспорт

Бургас стана първият град у нас, в който жителите му се возят на 100-процента изцяло обновени превозни средства на градския транспорт, съобщиха от пресцентъра на общината.
 
В момента изцяло нови 67 автобуса и 22 тролейбуса обслужват кварталите на морския град. Към тях през пролетта ще се присъединят още 7 нови автобуса. „БургасБус“ е обявила обществена поръчка за закупуването им на стойност 6,2 млн. лв.
 
Жителите на крайния квартал „Меден рудник” вече се разхождат по паважна настилка, каквато досега се смяташе за лукс и привилегия само за централните части на града. Кметството изпълнява мащабно благоустрояване върху терен, който доскоро представляваше една гола поляна.
 
Другата иновация на този обект е монтирането на голям подземен колектор за дъждовни води. Той е разположен в най-ниската част. Общината се възползва от естествената география на терена и неговата денивелация.
 
Така дъждовната вода безпроблемно ще се насочва и събира в колектора, за да се използва след това за поливане на новата паркова растителност. Част от нея вече е засадена с иглолистни дървета.
Източник: Новинар
ЖП транспорт

48 млн. евро глоба за жп картел

Европейската комисия (ЕК) глоби Австрийските федерални железници (ÖBB), Германските железопътни линии (DB) и Белгийските национални железници (SNCB) с обща сума от 48,594 млн. евро за нарушаване на антитръстовите правила на […]

ЖП транспорт

Безумен влак-стрела до Солун гони софиянци от домовете им (народът пак се стяга за бунт)

Владая, както и няколко други столични района, се готвят за бунт, ако през тези квартали премине трасето на скоростния влак от София за Солун. Проектът е грандиозен и е част […]

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]