Бургас с изцяло обновен градски транспорт

Бургас стана първият град у нас, в който жителите му се возят на 100-процента изцяло обновени превозни средства на градския транспорт, съобщиха от пресцентъра на общината.
 
В момента изцяло нови 67 автобуса и 22 тролейбуса обслужват кварталите на морския град. Към тях през пролетта ще се присъединят още 7 нови автобуса. „БургасБус“ е обявила обществена поръчка за закупуването им на стойност 6,2 млн. лв.
 
Жителите на крайния квартал „Меден рудник” вече се разхождат по паважна настилка, каквато досега се смяташе за лукс и привилегия само за централните части на града. Кметството изпълнява мащабно благоустрояване върху терен, който доскоро представляваше една гола поляна.
 
Другата иновация на този обект е монтирането на голям подземен колектор за дъждовни води. Той е разположен в най-ниската част. Общината се възползва от естествената география на терена и неговата денивелация.
 
Така дъждовната вода безпроблемно ще се насочва и събира в колектора, за да се използва след това за поливане на новата паркова растителност. Част от нея вече е засадена с иглолистни дървета.
Източник: Новинар
Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]