Бургас с изцяло обновен градски транспорт

Бургас стана първият град у нас, в който жителите му се возят на 100-процента изцяло обновени превозни средства на градския транспорт, съобщиха от пресцентъра на общината.
 
В момента изцяло нови 67 автобуса и 22 тролейбуса обслужват кварталите на морския град. Към тях през пролетта ще се присъединят още 7 нови автобуса. „БургасБус“ е обявила обществена поръчка за закупуването им на стойност 6,2 млн. лв.
 
Жителите на крайния квартал „Меден рудник” вече се разхождат по паважна настилка, каквато досега се смяташе за лукс и привилегия само за централните части на града. Кметството изпълнява мащабно благоустрояване върху терен, който доскоро представляваше една гола поляна.
 
Другата иновация на този обект е монтирането на голям подземен колектор за дъждовни води. Той е разположен в най-ниската част. Общината се възползва от естествената география на терена и неговата денивелация.
 
Така дъждовната вода безпроблемно ще се насочва и събира в колектора, за да се използва след това за поливане на новата паркова растителност. Част от нея вече е засадена с иглолистни дървета.
Източник: Новинар