Екологичният транспорт и възстановяването на “Български пощи” сред приоритетите на новия министър на транспорта

БГНЕС

Инж. Георги Гвоздейков, новоназначеният министър на транспорта и съобщенията, обяви, че ще се фокусира върху прилагането на екологични транспортни решения като ключов приоритет на своя мандат. Това беше обявено по време на церемонията по предаване на управлението от предишния министър, Христо Алексиев. Гвоздейков посочи и други съществени задачи пред новия екип, като работата по възстановяването на “Български пощи” ЕАД и реализацията на проектите от Плана за възстановяване и устойчивост. Той подчерта необходимостта от бързи решения по спорните поръчки за доставка на нови железопътни вагони.

“Нашата цел е да продължим и развием вече постигнатото. Съществено е да покажем бързи резултати, които да имат значимост за обществото”, заяви той.

Христо Алексиев, бившият вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията, подчерта, че е от решаващо значение да се продължи работата по възстановяване на “Български пощи”, както и изпълнението на проектите в рамките на Оперативна програма “Транспорт и транспортна инфраструктура”, съобщи БНТ.

“Ние разполагаме с уникална възможност за геополитическо позициониране в региона”, добави Христо Алексиев. Той посочи, че са били започнати множество проекти, включително активизацията на работата по Средния коридор за транспортни доставки между Азия и Европа.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…