Електронни табла предупреждават за тапи в София

Електронно табло предупреждава за тапи и затворени за ремонт улици в София. То е на кръстовището на булевардите „България” и „Тодор Каблешков”. Заради строителството на третия лъч на метрото по бул. „България” има сериозни затруднения за трафика.

„Таблото е експериментално и е по проекта за интелигентно управление на трафика. Поставено е преди 1 г., но отскоро дава информация за ремонтите в града, която да предупреждава шофьорите”, обясни столичният зам.-кмет по финанси Дончо Барбалов, който отговаря и за транспорта.

Общината планира да купи още 6 табла. Те ще бъдат поставени на ключови кръстовища и булеварди като „Ботевградско шосе” и „Тодор Александров”. Идеята е по тях да върви информация не само за затворените за ремонт улици, но и за местата, на които има задръствания.

През зимата пък те ще уведомяват шофьорите за трасетата със заледени участъци. Цената на едно такова табло е около 40 хил. лв., пише в. „24 часа”.

Информация за промени в маршрутите на градския транспорт заради улични ремонти дават и 1000 електронни табла по спирките.

Източник : www.economic.bg

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]