Фалират нарочно БДЖ? | Влакове закъсняват умишлено с часове

Прави се опит за нарочно фалиране на Българските държавни железници , научи сензационно „Всеки ден". Подготовката за този план е започнала преди няколко седмици, като целта е да се постигне масов отлив от ползването на влаковете и така да бъде форсирана процедурата по приватизация поне на пътническите превози , ако не и на товарните.
В последните почивни дни имаше рекордни закъснения на треновете в цялата страна, които не се дължаха на аварии или пътни инциденти, увериха запознати с плана наши източници. В събота и неделя експресните и бързите влакове , чиито места са били продадени още преди седмици, закъсняваха с поне час, което обърка връзките с по-малките градове и села в цялата страна. Кондукторите нямаха обяснение и вдигаха рамене при въпрос на пасажерите защо това се случва.
Още по-голям е скандалът с бързата композиция София-Букурещ, която не потегляше в продължение на 65 минути още от гарата в столицата. Оказа се, че локомотив така и не бе пристигнал навреме, въпреки че разписанието на въпросния влак не е променяно от години. Ропотът на стотиците чакащи е стигнал до ръководството на железниците, но от там отговор така и не бил получен. На всичкото отгоре заради голямото закъснение се е наложило и допълнително изчакване на гарата в Курило заради другите влакове , ползващи трасето. По информация на потърпевши, това е коствало не просто загуба на връзки с други влакове в България, но и изгорени билети за онези, пътували от Букурещ за други румънски градове.
Според запознати с плана за фалита на БДЖ се цели пренасочване на пасажерите към рейсовете и де факто опразване на вагоните. При това положение би се наложила спешна приватизация на дружеството – тема, която управляващите дискутират от повече от 15 години. В последно време се говори и че китайски инвеститори имат желание да вземат лиценз за железопътните ни превози, по европейски тертип, с прилагането на нови условия за пътуване, включително и с вдигане на цените на билетите.
 Източник: www.vsekiden.com