Фалконът с Борисов на борда кацна аварийно в София

 

Правителственият самолет с премиера Бойко Борисов на борда кацна аварийно на летище София след 20.45 ч. в сряда, след като кръжа повече от час над столицата заради проблем с прибирането на колесника на машината след излитането й за Брюксел.

Техническият проблем бил установен минути след издигането на Фалкона, но трябвало да се следват инструкциите за обезопасяване на аварийното кацане и машината да лети над София, за да изразходва горивото.

От пресслужбата на Министерския съвет заявиха за Mediapool, че при излитането от София за Брюксел е установен технически проблем и екипажът е решил да кръжи над града до изразходване на горивото, за да може приземяването да е по-безопасно.

Ако машината е пълна с гориво, има опасност от взрив при кацането. На летището имаше засилено полицейско присъствие, където пристигнаха и два пожарни автомобила.

Борисов бе тръгнал за Брюксел за заседанието на Европейския съвет в четвъртък. Сега ще се търси решение как премиерът да пристигне на срещата с останалите държавни и правителствени ръководители на ЕС, на която ще обсъждат борбата с тероризма и ситуацията в Украйна.

 

Източник: http://www.mediapool.bg

Градски транспорт

Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“

 Редактор: Ралица БратановаP Три дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове.  […]