Фалконът с Борисов на борда кацна аварийно в София

 

Правителственият самолет с премиера Бойко Борисов на борда кацна аварийно на летище София след 20.45 ч. в сряда, след като кръжа повече от час над столицата заради проблем с прибирането на колесника на машината след излитането й за Брюксел.

Техническият проблем бил установен минути след издигането на Фалкона, но трябвало да се следват инструкциите за обезопасяване на аварийното кацане и машината да лети над София, за да изразходва горивото.

От пресслужбата на Министерския съвет заявиха за Mediapool, че при излитането от София за Брюксел е установен технически проблем и екипажът е решил да кръжи над града до изразходване на горивото, за да може приземяването да е по-безопасно.

Ако машината е пълна с гориво, има опасност от взрив при кацането. На летището имаше засилено полицейско присъствие, където пристигнаха и два пожарни автомобила.

Борисов бе тръгнал за Брюксел за заседанието на Европейския съвет в четвъртък. Сега ще се търси решение как премиерът да пристигне на срещата с останалите държавни и правителствени ръководители на ЕС, на която ще обсъждат борбата с тероризма и ситуацията в Украйна.

 

Източник: http://www.mediapool.bg

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]