Гвоздейков: Ще осигурим самолет, ако е необходимо, за сънародниците ни в Израел

Министър Гвоздейков изпрати втори самолет за гражданите ни в Израел
правителствен самолет Airbus

Снощи в 8:20 часа излетя вторият полет и е кацнал сутринта в 4:30 часа. Прибрани са с него 87 човека. С предишния полет бяха 94 души. Това каза министърът на транспорта и съобщенията на България Георги Гвоздейков в ефира bTV.

“Полетите до Израел се извършват при строги мерки за сигурност и самата процедура за одобряване на неплануван полет изисква време. Ние се опитахме да скъсим този процес и накрая трябваше да подходим с това, че е дипломатически, за да бъде спешно излитането на самолета и кацането му в Израел“, обясни Гвоздейков.

Той подчерта, че всеки един полет се осигурява индивидуално, а тепърва организираният щаб ще направи анализ за хора, които имат желание да се приберат в България.

“В постоянна комуникация сме с посолството на Израел щом има необходимост за осигуряване на самолет, то той ще бъде осигурен за прибиране на нашите сънародници. Има коридор за трансфер до летището. Обстановката в Израел е тежка“, каза транспортният министър.

Източник: Агенция “Фокус”

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…