Кметът на Поморие с работещо решение, за да има Летище Бургас 5 целогодишни авиолинии

кметът на поморие

Екипът му вече е изготвил цялостната програма за осъществяване на предложената стратегия

Кметът на Поморие Иван Алексиев със стратегия за целогодишна работа на Летище Бургас. На извънредна пресконференция той предложи решение на проблема с аеропорта – от страна на общините да се създаде Фонд за развитие на Летище Бургас, което досега само е говорено. Юристите на Община Поморие са изготвили Устав на сдружението и докладна записка, която да бъде внесена в общинските съвети.

„Предлагам кметовете на 13-е общини в Бургаско да създадем Фонд за развитие на Летище Бургас и ясно да заявим, че парите отиват за закупуване на авиолинии. Ние ще водим преговорите с авиопревозвачите и ще поставим условията на “Фрапорт”. Те са концесионер и трябва да се съобразяват. Ако откажат – абдикират от проблема“, обяви Иван Алексиев.

Той предлага средствата от страна на общините да бъдат отделени от туристическия данък. „От туриста ще плащаме полетите и няма да ощетим гражданите. В Бургаска област единствено Община Камено няма предвиден туристически данък в бюджета си, защото има само една къща за гости, която не работи“, допълни кметът на Поморие.

Източник: Флагман.бг