КНСБ организира протестен митинг и автошествие в София

стачка кнсб

КНСБ организира протестен митинг днес пред Народното събрание и автошествие по централни булеварди и улици на София. Акцията е насрочена за 10 часа и е под наслов “За по-високи възнаграждения с Бюджет 2024 и за ясно и сигурно енергийно бъдеще на България”. 

Във връзка с окончателното приемане от депутатите на държавния бюджет за следваща година от КНСБ вече настояха да бъдат заделени допълнително между 450 и 500 милиона лева за увеличение на заплатите в редица сфери. Сред тях са културата и обществените медии, здравеопазването, Агенция “Пътна инфраструктура”, градският транспорт на София и другите градове на страната.

Освен с възнагражденията в публичния сектор, протестът е свързан и с проблеми в енергетиката, включително либерализацията на пазара на ток за битовите потребители, бъдещето на въгледобивните дружества и НЕК.

Синдикатите в София планират стачни действия на Коледа за по-високи заплати

Организаторите очакват стотици автомобили да се включат в шествието, чието начало е планирано в 11 часа от площад “Независимост”. Ще бъдат блокирани ключови точки по маршрута му, и по време на акцията ще бъде затруднено придвижването по Орлов мост, Руски паметник, край НДК и други. Вече бяха проведени поредица от протести на работещите в пътната агенция, сектор култура, Агенцията за социално подпомагане, градския транспорт.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…