Метровлакчетата – пробно до „Сребърна“ от 20 юни

На 31 юли ще бъде изцяло пуснато и разширението на втората линия на метрото от "Джеймс Баучер" до ул."Сребърна", похвали се кметът на София Йорданка Фандъкова.
От днес: Тапа тормози софиянци и по "Патриарх Евтимий"
27 мар 2016 07:38
14

Тя съобщи, че вече са започнали изпитанията на отделните системи, а след 20 юни започват и изпитания с движения на влакове без пътници.

"С новата метролиния, която е 1 км и 100 м, надминаваме границата от 40 км метро в София. От тях само през последните 6 години бяха изградени над 22 км линии на метрото", поясни градоначалникът.

Според нея резултатът е впечатляващ и неслучайно всички гости и Европейската комисия подкрепят този проект.

"Да се надяваме, че и този програмен период, както и миналия, ще успеем да привлечем за града ни повече средства, отколкото са заложени", добави Йорданка Фандъкова.

"Миналият програмен период успяхме да подготвим резервни проекти, да се подготвим добре и да успеем да привлечем повече средства отколкото София при приемането на програмите, можеше да получи. Пример за това са новите автобуси, трамваи и метровлакове, които бяха закупени със средства, които иначе щяха да останат неизползвани по ОП „Околна среда". Също така и част от проекта за метрото се възползва от средства, които щяха да останат от ОП "Транспорт", добави тя.

Фандъкова откри изложбата „Първите 10 години на София в Европейски съюз" на метростанция „Европейски съюз".

"В началото, когато започвахме, почти никой не знаеше как се ръководят европейски проекти. Накрая на периода мога да поздравява екипите", добави Йорданка Фандъкова.

Източник : www.dnes.bg

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]