Министър Ивайло Московски представи Проект на Стратегия за развитие на железопътния транспорт и План за оздравяване и развитие на БДЖ за периода 2015-2022 г.

 

Убеден съм, че с приемането на Стратегията за развитие на железопътния транспорт от Народното събрание и нейното изпълнение, ще се върне доверието в националния железопътен превозвач, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на представянето на проекта на Стратегията и Плана за оздравяване и развитие на БДЖ за периода 2015-2022 г.

Министър Московски коментира, че единните и целенасочени действия на превозвача и инфраструктурния мениджър ще изпратят позитивен сигнал към всички партньори и с това ще се гарантира устойчивост на българския железопътен сектор.

Проектът на Стратегията и Планът ще бъдат внесени утре в Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание за по-детайлна дискусия върху отделните им елементи, съобщи още министър Московски.

Документът ще бъде предоставен още днес на синдикалните партньори, за да се запознаят с него. В рамките на месец, с всички заинтересовани страни ще се проведе обществено обсъждане на Проекта на Стратегията за развитие на железопътния транспорт и Плана за оздравяване на БДЖ за периода 2015-2022 г.

Изготвянето на проекта на Стратегията показа, че вървим в правилната посока, защото документът е факт, благодарение на единомислието на състава на Комисията по транспорт в парламента, добави още министър Московски.

На събитието присъстваха председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към Народното събрание Гроздан Караджов, заместник-председателите й Камен Костадинов и Петър Петров, и някои от членовете на Комисията – Георги Свиленски, Станислав Иванов и Клавдия Ганчева, както и генералният директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев, изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Владимир Владимиров и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ Веселин Василев.

 
Източник: https://www.mtitc.government.bg, 07.04.2015г.

Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев, председател на ФБТИ: Лошите парламентарни практики на управляващите доведоха до напрежението в сектора на пътническите превози

Господин Мутафчиев, каква е причината за напрежението при автобусните превозвачи, заради което от утре се очакват протестни действия? Причината е ясна, неизпълнени ангажименти от страна на управляващите да предприемат действия […]

ЖП транспорт

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица. […]

Въздушен транспорт

Летете пеша, бе!

Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично таксите за догодина. Ryanair ще преразгледа полетите си от София като маршрути и честотa Темата накратко Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично […]