Отварят три нови паркинга в метрото

Три нови паркинга към метрото ще заработят до една година. Те ще се намират в близост до метростанциите в Люлин, стадион Васил Левски и Централна гара. Това заяви зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов, пише "24 часа".

Сегашните буферни паркинги към метрото, заедно с новите, ще бъдат дадени за стопанисване на Центъра за градска мобилност. Той трябва да отвори трите подземни гаража и да управлява общо около 3000 паркоместа. Очаква се те да бъдат прехвърлени през април.
Припомняме, че преди няколко дни столичният кмет Йорданка Фандъкова също потвърди, че е възложила на Центъра за градска мобилност да довърши започналите в миналото паркинги за метрото на Централна гара, Люлин и два етажа подземен паркинг на Националния стадион.
Фандъкова сподели, че ЦГМ ще започне управлението на паркингите на бул. „Цариградско шосе“ и „Ломско шосе“, както и ще довърши някой от тези, които са били започнати в минатото, но така и не са били довършени.

Очакванията на столичния кмет са още тази година в бизнес плана на ЦГМ, да бъдат заложени средства за довършването на паркингите, както и за започването на строителство на нови.

Източник : www.economic.bg