Пътуването с БДЖ се превърна в ад за стотици

Пътниците от три влака останали блокирани 5-6 часа заради два инцидента.

Зловещи инциденти забавиха три влака, движещи се от и към Бургас, с по-5-6 часа и превърнаха пътуването на стотици хора в ад. Информацията бе потвърдена и от БДЖ . Блокирани над 3 часа във влака останали пътниците от Нова Загора до Пловдив. Тази сутрин около 7 часа, малко след излизане от гарата на Нова Загора, пред трена внезапно изскочил мъж.

Машинистът не успял да спре на време и влакът буквално премазал човека. Засега самоличността на мъжа не е установена. Най-вероятно той е решил да сложи край на живота си като се хвърли под тежката машина. На място са пристигнали разследващи, за да направят оглед, който продължил до 10.20 ч. След това движението е било възстановено. Въпреки това заради този инцидент в капан се оказва и нощният влак от Варна за Пловдив.

Преди да стигне до Нова Загора влакът бил блокиран в отсечката Тулово-Змейово, където тази нощ бушувала силна буря. Заради ураганния вятър над трасето имало множество провиснали клони и дървета, които прекъснали захранването. Наложило се пътниците да останат блокирани около 170 минути преди да може влакът да продължи. На Нова Загора пътуващите се натъкнали на друга лоша изненада, а именно лежащия на релсите мъж. Заради двата инцидента общото закъснение на този влак е 6 часа. Друг влак – от София за Бургас също бил блокиран между Тулово и Змейово за цели 140 минути. При него се наложило да търсят дизелов локомотив заради прекъснато захранването. Тренът е бил отклонен през Карлово заради инцидента при Нова Загора. Така този влак е закъснял с 5 часа.

Източник: http://livenews.bg/