Полети от Пловдив до Германия, Италия, Испания и Турция

Летището в Пловдив и датска консултантска компания са подготвили договор, след сключването на който ще бъдат разработени 4 нови маршрута до местния аеропорт. Това съобщи изпълнителният директор Владимир Щърбанов по Дарик радио.

Резултатите се очаква да се появят в края на тази или в началото на следващата година.

Понеже летището е в процедура на концесия и подобно споразумение ще окаже влияние върху условията, които бъдещият концесионер ще трябва да изпълни, е решено договорът да се сключи между датската компания, която се явява и авиационен брокер, и Фонда за развитие на летище Пловдив.

Споразумението е напълно готово и е връчено на община Пловдив. То трябва да бъде подписано до края на месеца от кмета Иван Тотев, кмета на община "Родопи" Пламен Спасов и представител на консултантската компания, допълни Щърбанов.

Четирите направления са Испания, Италия, Германия и Турция (или Гърция). Ако редовните линии започнат да се обслужват, средствата които ще са необходими, са на стойност около 50 хил. евро годишно. Сумата е приблизителна и окончателно ще бъде фиксирана след установяването на пътникопотока и честотите на полетите. Към момента такава сума в сметката на Фонда има, увери директорът.

Възможните дестинации до Испания са Барселона, Палма де Майорка и Херона, а до Италия – Бергамо и Бари. До Германия възможната дестинация е Франкфурт. Възможно е първите полети да стартират през предстоящия зимен сезон, но пълноценно "екшън-планът" е насрочен за март 2017 г.

 

Източник : www.economic.bg